Jak vznikne slovo rodinný v pravopisu?

Obsah

Jak vznikne slovo rodinný v pravopisu?

Jak vznikne slovo rodinný v pravopisu?

Jednoduše tak vznikne slovo rodinný (rodin +ný), (rodinná, rodinné), toto slovo si žádá psaní zdvojeného „n“, jinak jej napsat pravopisně správně nelze. Pozor však na záměnu s výrazem rodině s „ě“, v tomto případě by se jednalo o podstatné jméno rodina v 3. nebo 6. pádě.

Co je rodina?

Rodina je v sociologii solidární skupina osob navzájem spjatých manželstvím, příbuzenstvím nebo adopcí, které spolu dlouhodobě žijí a jejíž dospělí členové jsou odpovědní za výchovu dětí. Z hlediska rodičů jde o rodinu prokreační, z hlediska dětí o rodinu orientační. Další definice vymezují rodinu prostřednictvím jejích funkcí: funkce reprodukční, ...

Co je rozšířená rodina?

„Rozšířená“ (široká) rodina zahrnuje kromě již zmíněných také další příbuzné, jako prarodiče, strýce, tety, bratrance a sestřenice atd. Vcelku se blíží pojmu příbuzenstvo. Rodina „orientační“ je taková, ve které se daný jedinec narodil.

Jak se skládá rodina "základní"?

Rodina „základní“ (také jádrová či nukleární) se skládá pouze z otce, matky a dětí, kteří žijí pohromadě. „Rozšířená“ (široká) rodina zahrnuje kromě již zmíněných také další příbuzné, jako prarodiče, strýce, tety, bratrance a sestřenice atd. Vcelku se blíží pojmu příbuzenstvo.

Související příspěvky: