Jak zasadit rajčata ve sponu?

Obsah

Jak zasadit rajčata ve sponu?

Jak zasadit rajčata ve sponu?

Rostlinu zasadíme šikmo tak, že ještě asi 10 až 15 cm lodyhy zahrneme zeminou. Rostlina na této části vytvoří další kořenový systém, který později umožní lepší příjem živin a vláhy. Vzdálenost sponu záleží na typu rajčete: Tyčková rajčata vysazujeme k opoře ve sponu 1 x 0,40 m.

Jak předejdete rajčata?

Nejlépe jí předejdete tak, že nenecháte rajčata dotýkat se země. Pokud se větvičky rajčat ohnou pod tíhou plodů, podepřete je prkýnkem, kouskem dřeva (každý správný hospodář si schovává každý kousek dřeva, protože ví, že se bude hodit).

Jak zavlažovat rajčata?

Nepravidelné zavlažování snižuje jakost a množství plodů. Osvědčený způsob, jak udržet vlhkost a přitom půdu nepřemokřit, je nastýlání slámou nebo černou fólií. Odpar vody je nižší a na udržení půdní vlhkosti stačí zavlažovat dvakrát týdně podmokem, aby se co nejméně vody dostalo na listy. Optimální teplota pro růst rajčat se pohybuje kolem 22 °C.

Jak pěstovat rajčata?

Vše o pěstování rajčat: na záhoně, v pytlích, ve skleníku, výsadba a hnojení 1 Rajčata do první tratě. Rajče patří mezi teplomilné rostliny a vyžaduje proto slunné polohy na záhřevných... 2 Výsadba sazenic. Na výsadbu do volné půdy je čas, když odezní jarní mrazíky (zhruba ve druhé polovině května). 3 Pěstování rajčat v pytlích. Pěstování v plastových pytlích se osvědčuje tam,... More ...

Související příspěvky: