Jak zjistit, zda je disk v pořádku?

Obsah

Jak zjistit, zda je disk v pořádku?

Jak zjistit, zda je disk v pořádku?

Microsoft do svých operačních systémů Windows implementoval nástroj CHKDSK, který zkontroluje, zda je disk v pořádku a nevyskytují se na něm žádné chyby. Tuto kontrolu je doporučováno provádět pravidelně, aby byly včas odhaleny případné potíže ve funkčnosti disku a uživatel tak nepřišel o žádná data.

Co je správa pevných disků ve Windows 10?

Pavel Durčák, Zdroj: Verlag Dashöfer. Správa disků ve Windows 10. Stejně jako v předchozích verzích najdeme i ve Windows 10 jednoduchý nástroj pro správu pevných disků. Hned na úvod ale zdůrazněme, že musíme být při práci s ním velmi opatrní, abychom nepřišli o uložená data. Ideální je si obsah upravovaného disku nejdříve zazálohovat.

Jak nastavit správu disků?

Nástroj pro správu disků spustíme nejrychleji tak, že klikneme pravým tlačítkem myši na nabídku Start a zvolíme příkaz Správa disků. V našem případě máme v počítači jediný fyzický disk (kdyby jich bylo více, tak bychom je viděli v řádcích pod sebou) rozdělený na tři oddíly.

Jak otestovat Diskové úložiště?

Otestujte výkon a životnost HDD, SSD či USB flash disku 1 HD Tune 5.5 – 15denní trial. Dokáže otestovat diskové úložiště na přenosové rychlosti a přístupové doby, vytížení CPU a... 2 Crystal Disk Mark 6.2 – open source. Chcete-li znát informace o nejvyšší a průměrné rychlosti datových úložišť (HDD,... 3 HD_Speed 1.7 – freeware. Jeden z nejlepších programů pro měření výkonu... More ...

Související příspěvky: