Jak funguje arabský provoz v Libanonu?

Obsah

Jak funguje arabský provoz v Libanonu?

Jak funguje arabský provoz v Libanonu?

V Libanonu funguje klasický arabský provoz: pruhy se nedodržují, červená často neplatí, lidé přecházejí, kde se jim chce, a často se objeví auto v protisměru. Ve městech bývají zácpy, takže na řízení to chce odvahu. Překvapivě jsme při cestování nenabourali, paradoxně se nám to podařilo až den před odletem v garáži.

Jak vznikl název Libanonu?

Zajímavosti 1 Název Libanonu existuje již 4 000 let 2 Název Libanonu byl 71 krát zmíněn v Bibli 3 Libanon je jediná blízkovýchodní země, která nemá poušť 4 Libanon má 17 náboženských komunit 5 V Libanonu je 15 řek 6 Bejrút byl sedmkrát zničen a znovu postaven More ...

Kdo je Libanon a Bejrút?

Libanon jako „Švýcarsko Orientu“ a Bejrút jako „Paříž Blízkého východu“. Takové přezdívky si vysloužil malý arabský stát před občanskou válkou, která jeho pověsti uštědřila těžkou ránu. Po třiceti letech od konce konfliktu se Bejrút pyšní obnovenými bulváry, z řady čtvrtí ale čiší chudoba.

Jak se odehrávala občanská válka v Libanonu?

Občanská válka se odehrávala v letech 1975 až 1990 mezi křesťanským a muslimským obyvatelstvem Libanonu. V důsledku vzniku Izraele, šestidenní a jomkipurské války byl Libanon nucen přijmout velké množství palestinských Arabů, což způsobilo značné demografické změny.

Související příspěvky: