Co je posuzování vlivů na životní prostředí?

Obsah

Co je posuzování vlivů na životní prostředí?

Co je posuzování vlivů na životní prostředí?

dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí vydává vyjádření k oznámení, zjišťovacímu řízení, dokumentaci a posudku v rámci posuzování vlivu na životní prostředí: zabezpečuje poskytování informací o životním prostředí podle zákona č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí, ve znění pozdějších předpisů.

Kdo je Odbor životního prostředí?

Po dohodě s příslušným pracovníkem si můžete domluvit schůzku i na jiný termín. Odbor životního prostředí provádí výkon přenesené působnosti v jednotlivých složkách životního prostředí v rozsahu stanoveném městskému úřadu, včetně působnosti pověřeného obecního úřadu a obecního úřadu obce s rozšířenou působností.

Jak provádí odbor životního prostředí výkon působnosti?

Odbor životního prostředí provádí výkon přenesené působnosti v jednotlivých složkách životního prostředí v rozsahu stanoveném městskému úřadu, včetně působnosti pověřeného obecního úřadu a obecního úřadu obce s rozšířenou působností. V některých vymezených oblastech provádí i výkon samostatné působnosti v oblasti životního prostředí.

Kde jsou projevy života na naší planetě pozorovány?

Projevy života na naší planetě jsou pozorovány ve všech prostředích mimo souvislý, nenarušený horninový masív. Ode dna oceánů až po nejvyšší vrstvy atmosféry jsou živé organismy nebo materiální doklady jejich existence všudypřítomné.

Související příspěvky: