Jak připravit mandlové mléko?

Obsah

Jak připravit mandlové mléko?

Jak připravit mandlové mléko?

Pro ty z vás, kteří anglicky nerozumíte, je zde stručný návod v češtině: 1 Nechte namáčet hrst mandlí (polovinu sklenice) v misce vody přes noc. 2 Ráno vložte mandle do mixéru a rozmixujte je spolu se 6 dcl čisté vody. 3 Rozmixovanou tekutinu přeceďte přes látku nebo gázu a přelijte do skleněné nebo keramické nádoby. 4 Mandlové mléko uchovávejte v lednici a zkonzumujte během následujících tří dnů.

Kdy namočte mandlové mléko do vody?

Každopádně se shodneme na tom, že mandlové mléko je zdravé, a tak si tento recept můžete v klidu vyzkoušet a všechny přínosné látky z něj načerpat.) 1. Ideálně den, alespoň však 4 hodiny předem mandle namočte do vody. Jde o to, aby nasákly a probudily v sobě život.

Jak rozmixovat mandle s vodou?

Mandle tedy s vodou rozmixujete (pokud máte program, použijte ten na smoothie). Výkonné blendery jako je vitamix , dokáží mandle rozmixovat tak jemně, že není třeba je pak už cedit přes plátýnko, ale přesto jej můžete i tak přefiltrovat, záleží na preferencích. 2. Nyní mléko pomocí cedníku a do něj vloženého plátýnka přeceďte a dužinu vyždímejte.

Související příspěvky: