Jaké jsou energetické hodnoty potravin?

Obsah

Jaké jsou energetické hodnoty potravin?

Jaké jsou energetické hodnoty potravin?

Pokud znáte energetické hodnoty potravin, resp. nutriční hodnoty – snadněji se Vám bude hubnout. Viz tabulku a získáte i informace o obsahu bílkovin-proteinů, sacharidů a tuků (nutriční hodnoty potravin). Najděte si čas a zjistěte, kolik energie (kalorií) denně přijmete.

Jaká je energetická hodnota pečiva?

Energetická hodnota těchto potravin je vyšší – chléb, rohlíky, resp. výrobky z mouky je důležité při hubnutí omezit na minimum. I celozrnné pečivo má vyšší kalorickou hodnotu. Bez ohledu na to, zda máte rádi celozrnný, slunečnicový, žitný chléb, protože průměrná energetická hodnota je 250 kalorií na 100 gramů.

K čemu jsou energetické hodnoty potravin, pokud neznáte rychlost svého metabolismu?

Viz tabulku a získáte i informace o obsahu bílkovin-proteinů, sacharidů a tuků (nutriční hodnoty potravin). Najděte si čas a zjistěte, kolik energie (kalorií) denně přijmete. K čemu je Vám energetická hodnota potravin, pokud neznáte rychlost svého metabolismu?

Jaká je energetická hodnota drůbežího masa?

Energetická hodnota drůbežího masa – kuřecí, krůtí, případně telecí a jehněčí předurčuje tyto potraviny jako vhodné při hubnutí. Zapomeňte na vepřové maso, párky, paštiky, klobásky a salámy. Nejenže jsou tučné (vyšší energetická hodnota), ale jsou i nezdravé. Kvalitní šunka je při hubnutí vhodná ale také s mírou.

Související příspěvky: