Jak je Německo označeno jako bezpečná země?

Obsah

Jak je Německo označeno jako bezpečná země?

Jak je Německo označeno jako bezpečná země?

Německo je na českou vládou schváleném semaforu označeno jako bezpečná země. Od 16. května zrušilo nebo alespoň uvolnilo kontroly na svých hranicích a 3. června německá vláda oznámila, že od 15. června ukončí kontroly na svých hranicích, je možné překračovat hranice ze sousedních států.

Kdo je Německo?

Německo(oficiální název Spolková republika Německo, zkratka SRN; německy: Bundesrepublik Deutschland, neoficiální německá zkratka BRD) je středoevropskýstát, rozdělený na 16 spolkových zemí. Na západě sousedí Německo s Francií, Lucemburskem, Belgiía Nizozemskem.

Jaké země jsou bezpečné do Polska?

Mezi bezpečnými zeměmi je i Polsko včetně Slezského vojvodství, které bylo jako jediný polský region označováno jako rizikové. Další informace o cestování do Polska najdete zde. Češi mohou do Rakouska cestovat bez omezení.

Kdo je Německo členem Rady Evropy?

Německo je od roku 1950 členem Rady Evropy a v roce 1957 podepsalo Římské smlouvy, základy pro dnešní Evropskou unii. Hlavním prvkem bezpečnostní politiky a vyjádření prozápadní politiky je členství v NATO, kam země vstoupila roku 1955. Dále je Německo členem OECD, G4, G8, G20, Světové banky a MMF.

Související příspěvky: