Jak je geotermální energie ohromná?

Obsah

Jak je geotermální energie ohromná?

Jak je geotermální energie ohromná?

Potenciál geotermální energie je ohromný je ji 50000 krát více než ostatní energie která se může dostat z ropy a plynu na celém světě. Geotermální zdroje se nacházejí v širokém spektrumu hlubin, od mělkých povrchních až více kilometrů hlubokých rezervoáru vroucí vody a páry která se může přivést na povrch a využit.

Kde se nachází geotermální energie?

Geotermální zdroje se nacházejí v širokém spektrumu hlubin, od mělkých povrchních až více kilometrů hlubokých rezervoáru vroucí vody a páry která se může přivést na povrch a využit. V přírodě se geotermální energie nejčastěji objevuje ve formě sopek, pramenů vroucí vody a gejzíru.

Kde je geotermální energie využita?

Geotermální energie se také může využit i pro jiné cíle jako například ve výrobě papíru, pasterizaci mléka, bazénech na plavaní, v procesu sušení dřeva a vlny, dobytkářství atd. Hlavní nedostatek během využívání geotermální energie je to že neexistuje mnoha území na světě která jsou výjimečně výhodná pro exploataci.

Kde se používá geotermální systém na topení?

Největší geotermální systém který se používá na topení se nachází na Islandě vlastně v hlavním městě Reykjavik-u v kterém téměř všechny budovy používají geotermální energie , a dokonce se 89% islandských domácnostech ohřívá na ten způsob.

Související příspěvky: