Co je Chromium virus?

Obsah

Co je Chromium virus?

Co je Chromium virus?

Chromium Virus – nebezpečný prohlížeč vytvořen pomocí webového projektu s otevřeným zdrojovým kódem. Chromium virus je termín používaný k popisu škodlivého webového prohlížeče, který byl navržen pomocí legitimního kódu Chromium. Existuje dlouhý seznam příkladů škodlivých verzí prohlížeče, například: Chroomium browser virus nebo eFast browser, ...

Kdy začne Google Chrome označovat webové stránky jako nezabezpečené?

Od července začal Google Chrome označovat některé webové stránky jako nezabezpečené. Společnost to uvedla i na svém oficiálním blogu. Pro uživatele by to mělo přinést větší kontrolu nad připojováním se k potenciálně nebezpečným stránkám. Pro provozovatele to naopak bude práce navíc, protože musí své weby převést na nový standard zabezpečení.

Jak komunikovat s prohlížečem Google Chrome?

Komunikace tu probíhá šifrovaně, není tedy možné nijak jednoduše získat informace o tom, jaká data uživatel přijímá nebo odesílá. Uživatelé s novou verzí prohlížeče Google Chrome mají získat jednoduše přehled o tom, jak je stránka bezpečná a zda je vhodné na ní zadávat své citlivé údaje – například číslo platební karty nebo hesla k účtům.

Jak odstranit Chrome z Google Chrome?

Odstranit Chromium z Google Chrome 1 Odstraňte škodlivé pluginy Otevřete Google Chrome, klikněte na ikonu menu (v pravém horním rohu) a zvolte Tools → Extensions. 2 Zde vyberte Chromium a další škodlivé pluginy a odstraňte tyto položky s pomocí ikony koše. 3 Jestliže virus změnil vaši domovskou stránku a výchozí vyhledávač, změňte jejich nastavení zpět do původního stavu. Klikněte na ikonu menu a zvolte Settings.

Související příspěvky: