Co hledáte o tématu vlhká půda?

Obsah

Co hledáte o tématu vlhká půda?

Co hledáte o tématu vlhká půda?

Přečtěte si o tématu Vlhká půda. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Vlhká půda, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Vlhká půda. Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.

Jak vzniká půda?

Půda vzniká zvětráváním tzv. matečné horniny, na kterou působí společně s povětrnostními podmínkami také mikroorganizmy, rostliny a živočichové. Je to dlouhý proces. Půda, ve které dnes pěstujeme plodiny, je stará až 15 000 let. Půda je nenahraditelná, je důležité ji chránit.

Jaké jsou lehké půdy?

Mezi lehké půdy řadíme půdy písčité a hlinitopísčité. Půdy písčité až hlinitopísčité obsahují až 80 % hrubého písku a málo jemných částic. Jsou vzdušné, záhřevné, velmi čisté, snadno a kdykoliv zpracovatelné. Umožňují brzy z jara sázet a sít.

Kde najdete články k tématu vlhká půda?

Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Vlhká půda. Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru. Které jsou vhodné a jak o ně pečovat?

Související příspěvky: