Proč se zelená a žlutá rýžová pole?

Obsah

Proč se zelená a žlutá rýžová pole?

Proč se zelená a žlutá rýžová pole?

Zelená a žlutá rýžová pole vytvářejí sama o sobě nádherné scenérie. Ale někteří zemědělci v Japonsku posunuli pěstování rýže o krok dál a za pomoci různých odrůd, které dozrávají do několika barev, na svých polích vytvářejí hotová umělecká díla. Kopie známých výtvarných děl však spatříte jen z předem daného vyhlídkového bodu.

Co slibuje zlatá rýže?

Řešení slibuje zlatá rýže – geneticky upravená odrůda obsahující beta-karoten, prekurzor vitaminu A. Už více než patnáct let však čelí soustředěným útokům. Kauza zlaté rýže se loni v létě opět, po kolikáté již, ocitla ve středu celosvětového mediálního zájmu.

Jak se používá rýže proti rakovině tlustého střeva?

Jako prevence proti rakovině tlustého střeva se doporučují rýžové otruby. Rýže je také hlavním prvkem racionální výživy a využívá se i při redukčních dietách. Jako komplexní zdroj sacharidů přispívá k vyrovnané hladině cukru v krvi a podporuje rychlé spalování tuků.

Jak dlouho vydrží klasická bílá rýže?

Nejdéle vydrží klasická bílá rýže, tu neloupanou spotřebujte nejpozději do tří měsíců. Stará rýže vám sice nijak neublíží, ale její chuť se změní. Rozhodně si tak na ní už nepochutnáte. Takovou rýži ale nemusíte vyhazovat, klidně ji uvařte svým domácím zvířatům. Měla by se proplachovat

Související příspěvky: