Kde je zavada v alternátoru?

Obsah

Kde je zavada v alternátoru?

Kde je zavada v alternátoru?

Po usilovném pátrání jsem nakonec zjistil, že je zavada v alternátoru, a to konkrétně ve vadném signálu na kontaktu alternátoru WR (ALT-1), od kterého vede kabel do přístrojového panelu, kde jse spojen s kontrolkou pro NANEBÍJENÍ a zároveň přes diodu s kontrolkou pro CHYBĚJÍCÍ BRZDOVOU KAPALINU.

Může být přebíjení alternátoru odhaleno včas?

Pokud přebíjení alternátoru není odhaleno včas, může docházet k poškozování dalších elektrospotřebičů ve vozidle a také k nezvratnému poškození akumulátoru, případně i řídící jednotky vozidla (E.C.U). Při přebíjení se vždy jedná o vadný regulátor.

Kdo je příčinou poruchy alternátoru?

První díl, věnovaný právě problematice jednotlivých dílů alternátoru, nyní rozšíříme o konkrétní příčiny potenciálních závad vedoucích ke konkrétním důsledkům. Tyto informace by vám měli usnadnit identifikaci poruchy alternátoru, vyhledání vadného dílu a následné odstranění příčiny poruchy.

Proč je alternátor funkční?

A alternátor je funkční i za situace, že 2 ze 3 statorových vinutí se přeruší - jde sice o nouzovou situaci, alternátor v tu chvíli má sice jen třetinový výkon, ale stále pracuje a tím je oproti konkurenci o krok napřed. Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Naposledy upravil (a) lubson dne ned 11:23 pm, celkem upraveno 10 x.

Související příspěvky: