Co je makulární degenerace?

Obsah

Co je makulární degenerace?

Co je makulární degenerace?

Makulární degenerace je nemoc, která je hlavní příčinou slepoty ve vyšším věku. Trpí jí asi čtvrtina lidí nad 50 let. Lékaři o ní už vážně hovoří jako o epidemii civilizovaného světa. Jde o onemocnění, které se projevuje tak, že dochází k degeneraci žluté skvrny (makuly) na sítnici oka.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Jak působí banány na naše zdraví?

A jak působí na naše zdraví? Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině.

Proč banány obsahují sacharidy?

Banány totiž obsahují jenom velmi málo bílkovin a prakticky žádný tuk. V nezralých (zelených) banánech jsou sacharidy zastoupeny především ve formě škrobu a pomalu stravitelného (rezistentního) škrobu, ale spolu s tím jak banán zraje, mění se škrob na stravitelné cukry (glukózu, fruktózu a sacharózu).

Související příspěvky: