Kde umístěte vánoční kaktus?

Obsah

Kde umístěte vánoční kaktus?

Kde umístěte vánoční kaktus?

Vánoční kaktus umístěte v chladnější místnosti, kde se teplota bude pohybovat nejlépe v rozmezí mezi dvanácti až patnácti stupni Celsia. Překročí-li teplota v místnosti dvacet dva stupňů, bude kaktus výborně růst, ale květů se nedočkáte.

Proč se vánoční kaktus řadí mezi krátkodenní rostliny?

Vánoční kaktus patří k nemnoha rostlinám, jež nemusí být pro vánoční výzdobu nijak uměle rychleny (jako například cibuloviny – hyacinty, narcisky a podobně). Je to dáno právě jeho tropickým původem. V pralesích je totiž doba osvitu poměrně krátká, a tak se vánoční kaktus řadí mezi takzvané krátkodenní rostliny.

Jaké jsou původní druhy vánočních kaktusů?

Vánočních kaktusů je známo jen asi pět původních druhů, z nichž nejznámější je Zygocactus truncatus nebo také Epiphyllum truncatum, jenž má méně zoubkované články. Všechny druhy jsou epifyty rostoucí v tropických pralesních oblastech Jižní Ameriky, především Brazílie.

Jaké období růstu potřebuje vánoční kaktus?

V období růstu, které u vánočního kaktusu probíhá zhruba od března do července, potřebuje pravidelnou střední zálivku. Od poloviny srpna přísun vody omezujte až do viditelného nasazení poupat. Tehdy se vraťte k normální zálivce.

Související příspěvky: