Jaká je vlastnost kapalin a plynů?

Obsah

Jaká je vlastnost kapalin a plynů?

Jaká je vlastnost kapalin a plynů?

Základní společná vlastnost kapalin a plynů je: TEKUTOST (2) Vlastnost typická jen pro plyny je: STLAČITELNOST (3, 6) Příčinou atmosférického i hydrostatického tlaku je: GRAVITACE (1, 9) Přístroj používaný na měření atmosférického tlaku vzduchu, jehož součástí je pružná krabička, se nazývá: ANEROID (2)

Co je rozdíl mezi kapalinou a plynem?

Rozdíl mezi pevnou látkou, kapalinou a plynem lze jasně zjistit z následujících důvodů: t 1 Látka mající strukturní tuhost a pevný tvar, který nelze snadno měnit, se nazývá pevná látka. Kapalina podobná vodě,... 2 Zatímco pevné látky mají určitý tvar a objem, kapaliny mají pouze určitý objem, ale ne tvar, plyny nemají tvar ani objem. 3 Hladina energie je nejvyšší v plynech... More ...

Jaké je směs plynů propan-butan?

Abychom měli porovnání se zemním plynem, tak údaj převedeme na kWh/kg (děleno 3,6) a vyjde nám cca 12,8 kWh/kg. Počítáme s výhřevností směsi propan-butan, výsledek tak budeme moci porovnat s konečným údajem u zemního plynu. Bylo již zmíněno, že typická pro vaření využívaná je láhev s 10 kg směsi plynů propan-butan.

Co je typická pro plyny?

Vlastnost typická jen pro plyny je: STLAČITELNOST (3, 6) Příčinou atmosférického i hydrostatického tlaku je: GRAVITACE (1, 9) Přístroj používaný na měření atmosférického tlaku vzduchu, jehož součástí je pružná krabička, se nazývá: ANEROID (2) To, co se v látkách neustále a neuspořádaně pohybuje, jsou: ČÁSTICE (6, 7)

Související příspěvky: