Čo sú slovesá v neurčitku?

Obsah

Čo sú slovesá v neurčitku?

Čo sú slovesá v neurčitku?

Slovesá v jednoduchom neurčitku sú vo svojich neurčitých tvaroch, napríklad hablar, comer, vivir. Jednoduchý tvar sa používa v opisných väzbách: Nunca ha dejado de admirarme tanto. (Nikdy ma neprestal tak obdivovať.) Tento tvar sa spája s modálnymi slovesami: Al fin sus habitantes tuvieron que salir al mar.

Čo sú slovesné tvary neurčité?

Popri slovesných tvaroch určitých rozlišujeme aj slovesné tvary neurčité: 1 Infinitív slovesa (hablar, vivir, comer) 2 Participium (hablado,-a, comido,-a, vivido,-a) More ...

Čo je podmet neurčitého slovesného tvaru?

Podmetom neurčitého slovesného tvaru je niektorý člen vety riadiaci: Aunque ha comido muchos vegetales durante verano, mi madre hubo de tomar vitaminas en pastillas, siendo enferma varias veces. (Aj napriek tomu, že moja mama jedla v lete veľa zeleniny, bola opakovane chorá a musela jesť vitamínové tabletky.)

Sú dva tvary neurčitku v španielčine:?

Na rozdiel od slovenčiny má neurčitok v španielčine dva tvary. Sú nimi jednoduchý tvar neurčitku (hablar, comer, vivir) a zložený tvar (haber hablado, haber comido, haber vivido). Môže sa používať v činnom aj v trpnom rode.

Související příspěvky: