Jaký je taxonomický klasifikační systém půdy?

Obsah

Jaký je taxonomický klasifikační systém půdy?

Jaký je taxonomický klasifikační systém půdy?

Taxonomický klasifikační systém půd České Republiky (J. Němeček a kol.) Pedologické praktikum (M. Valla a kol., skriptum ČZU Praha) Metodika vymezování a mapování bonitovaných půdně ekologických jednotek (K. Mašát a kol.) Kvalita a degradace půdy (B. Šarapatka, P. Dlapa, Z. Bedrna) Modelování v pedologii (R. Kodešová , skriptum ČZU Praha)

Jaké jsou základní prvky v půdě?

Třetí díl se zabývá koloběhem a přeměnami základních prvků v půdě (C, N, P, K, S, Ca, Mg, Fe, Mn a Hg). Čtvrtý díl pojednává o různých způsobech degradace půdy a možnostech a způsobech remediace.

Co je půda?

Kniha o půdě z různých hledisek, včetně funkcí půdy, geografie, vztahu pedologie a archeologie, složení a vlastností půdy, využití půdy, její ochrany a významu pro společnost a ekonomiku.

Jaké jsou základní vlastnosti půdy?

První tři díly široce pojatého souboru čtyř zamýšlených skript. První díl podává přehled základních půdních vlastností a vývoje půdy (půdotvorný materiál a procesy, klasifikace půdy, minerální složka půdy, fyzikální vlastnosti, půdní voda a vzduch, půdní organická hmota a chemické vlastnosti půd).

Související příspěvky: