Jak použít dýni do jídel?

Obsah

Jak použít dýni do jídel?

Jak použít dýni do jídel?

Použít ji můžete snad do všech dýňových jídel, na které si vzpomenete. Výborně chutná například pečená, popřípadě z ní můžete uvařit skvělou polévku, které vás zahřeje po sychravém podzimním dni. Další variantou je předpečenou dýni rozmixovat, dochutit kořením a uchovat jako pyré.

Co jsou dýně k jídlu i dekoraci?

Dýně k jídlu i dekoraci: 1 Bílá dýně Lumina má oranžovou a také poměrně vodnatou dužinu. Využívá se pro dekorativní vyřezávání ( carving ), kde... 2 Kalabasa je dýně, u níž se různí názory na její chuť. Je ale třeba sklízet ji v momentě, kdy plod snadno rukama ohneme... 3 Německá centýřová tykev (Deutcher Gelber Zentner) je další obří tykev vhodná k vydlabávání i do kuchyně. More ...

Proč mexická dýně?

Mexická dýně se totiž na rozdíl od těch předchozích používá primárně pro dekorativní účely. Má tuhou slupku a dlouho vydrží, pokud si tedy chcete nazdobit balkon nebo i jídelní stůl, měla by být pro vás jasnou volbou.

Kde seženete mexickou dýnu?

Mexická dýně. Spíše než na pultech supermarketu ji seženete v obchodech zaměřených na zahradní vybavení. Mexická dýně se totiž na rozdíl od těch předchozích používá primárně pro dekorativní účely. Má tuhou slupku a dlouho vydrží, pokud si tedy chcete nazdobit balkon nebo i jídelní stůl, měla by být pro vás jasnou volbou.

Související příspěvky: