Jak zvýšit tlak oleje v motoru?

Obsah

Jak zvýšit tlak oleje v motoru?

Jak zvýšit tlak oleje v motoru?

Po nastartování motoru tlak oleje v motoru vzroste. Rychle rostoucí tlak deformuje membránu čidla (obrázek 1), která po dosažení předpokládaného tlaku otevře elektrický obvod a kontrolka zhasne. Obrázek 1.

Jak vybrat kvalitní olejový filtr?

Jak vybrat kvalitní olejový filtr 1 Dávejte pozor na účinnost čištění filtračního papíru: to musí být v souladu s technickými vlastnostmi vozu. V... 2 Zkontrolujte kryt filtru. Ventily a těsnění musí prokázat svou neporušenost. 3 Pečlivě prozkoumejte údaje o výrobci. Platí pravidlo, že společnosti, které vyrábějí vysoce kvalitní filtry, vždy... More ...

Kde jsou olejové filtry umístěny?

V mnoha motorech jsou olejové filtry umístěny tak, že umožňují odtékání oleje z filtru, pokud je motor vypnutý. Tento případ je znázorněn na obrázku 2, kde je filtr připevněn k motoru ve vodorovné poloze a navíc se nachází nad úrovní hladiny oleje v olejové vaně.

Jak se zbavit příliš vysokého tlaku oleje?

Příčina vzniku příliš vysokého tlaku oleje se zjišťuje obtížněji. Na palubní desce totiž není kontrolka, která by signalizovala příliš vysoký tlak oleje. Prakticky jediný příznak výskytu tohoto problému je zdeformované těleso filtru, což zjistíme během výměny oleje.

Související příspěvky: