Jaký je druh pozemku?

Obsah

Jaký je druh pozemku?

Jaký je druh pozemku?

Druh pozemku. Druh pozemku je dle katastru nemovitostí závazně stanovená charakteristika, zapisovaná do knih a map. Pozemky se dělí podle druhu na. Zemědělské pozemky Orná půda. Orná půda je pozemek, na němž se pravidelně pěstují obilniny, okopaniny, pícniny, technické plodiny a jiné zemědělské plodiny nebo který je jen dočasně zatravňován.

Co jsou zemědělské pozemky?

Druh pozemku 1 Zemědělské pozemky. Orná půda je pozemek, na němž se pravidelně pěstují obilniny, okopaniny, pícniny, technické plodiny... 2 Lesní pozemek. Lesní pozemek (lesní poz.) je pozemek s lesním porostem, lesní průsek, nezpevněná lesní cesta. 3 Vodní plocha. Vodní plocha (vodní pl.) je pozemek, na němž je koryto vodního toku, vodní nádrž, močál, mokřad nebo... More ...

Jaké jsou účely užívání pozemku?

Účely užívání pozemku. Účel užívání pozemku bývá dán druhem pozemku, avšak Český úřad zeměměřický a katastrální připouští například pro zemědělskou půdu (orná půda, chmelnice, vinice, zahrada, ovoc. sad, travní p.) následující další způsoby využití: 1. skleník, pařeniště. 2. školka.

Související příspěvky: