Jaké jsou hodnoty kreatinin v krvi?

Obsah

Jaké jsou hodnoty kreatinin v krvi?

Jaké jsou hodnoty kreatinin v krvi?

Kreatinin v krvi hodnoty Novorozenci 0–6 týdnů: 12,0–48,0 μmol/l (SÉRUM) Kojenci 6 týdnů – 1 rok: 21,0–55,0 μmol/l (SÉRUM) Děti 1–15 let: 27,0–88,0 μmol/l (SÉRUM)

Jak vzniká zvýšená hladina kreatininu v krvi?

Zvýšená hladina kreatininu v krvi může být způsobeno buď větší "dodávkou" nebo sníženým "výdejem". Kreatinin vzniká trávením bílkovin z potravy, ale také při zvýšeném metabolismu svalů. U vašeho muže se ale s největší pravděpodobností jedná o poruchu na straně výdeje.

Jaké jsou referenční hodnoty kreatininu?

Referenční hodnoty pro hladiny kreatininu jsou: Muži: 44–110 µmol/l* Ženy: 44–104 µmol/l* (*každá laboratoř může mít tyto referenční meze lehce posunuté) Opět berme v potaz, že se jedná o hladiny referenční, které jsou určeny pro průměrného člověka s běžnou výživou a běžným množstvím svalové hmoty.

Jak snížit hladinu kreatin?

Chcete-li snížit úroveň kreatininu, zde jsou možné způsoby: 1 Člověk by měl snížit příjem kreatinových doplňků. 2 Pijte co nejvíce tekutin, jak je to možné, protože močením můžete snížit hladinu kreatininu. 3 Vždy kontrolujte úroveň kreatininu pomocí krevních testů, podle nich přesně poznáte, zda je tato látka vylučována... 4 Jezte dietní jídla, která prospívají ledvinám a... More ...

Související příspěvky: