Jak denně ujdou lidé v Africe a Asii?

Obsah

Jak denně ujdou lidé v Africe a Asii?

Jak denně ujdou lidé v Africe a Asii?

Lidé v Africe a Asii ujdou v průměru 6 km denně, aby získali vodu. 7. V letech 1525 a 1899 bylo uneseno a prodáno do otroctví v USA 12,5 milionů Afričanů. 8. Facebook má v Africe 100 milionů aktivních uživatelů. 9. Každý den je v Africe zabito 96 slonů. 10. Nejsmrtelnější zvíře v Africe je hroch. 11.

Kdo je nejrychlejší běžec v Africe?

V Africe existuje více lidí, kteří mluví francouzsky než ve Francii. 19. Většina nejrychlejších běžců na světě pochází z jediného kmene v Keni, který se nazývá Kalenjins.

Jaké jsou členění Afriky?

Běžné členění Afriky definovala OSN, která uvádí pět základních regionů, a to Severní Afrika, Západní Afrika, Střední Afrika, Východní Afrika a Jižní Afrika. Každý region se člení na státy. Jiné členění může být podle klimatu.

Kdo je největší kontinent Afrikou?

Afrika (anglicky Africa, francouzsky Afrique, portugalsky África, arabsky أفريقيا ‎‎ (Afrīqiyā), amharsky አፍሪቃ (Äfəriqa), svahilsky Afrika) je třetí největší kontinent po Asii a Americe s celkovou rozlohou přes 30,3 mil. km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi a včetně ostrovů pokrývá 6 % celkové rozlohy Země.

Související příspěvky: