Co jsou ořechy bohaté na bílkoviny?

Obsah

Co jsou ořechy bohaté na bílkoviny?

Co jsou ořechy bohaté na bílkoviny?

Dalšími ořechy bohatými na bílkoviny jsou například pistácie (13% celkové kalorické hodnoty připadá na bílkovinyk) a kešu ořechy (11% celkové kalorické hodnoty připadá na bílkoviny). Kuřecí prsíčka jsou jednou z nejoblíbenějších potravin a jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin.

Jak vysoký je obsah bílkovin sojového masa?

Obsah bílkovin se pohybuje podle druhu většinou mezi 35 – 40 g/100 g, v případě sojového masa pak dokonce cca 49 g/100 g. Na bílkoviny jsou bohaté i výrobky z ní – např. tofu či tempeh. Lépe stravitelné jsou výrobky z fermentované sóji, tedy ne sojový granulát nebo sojové maso.

Jaké jsou potraviny bohaté na bílkoviny?

Odborníci se neustále dohadují o tom, jaké živiny a v jakém množství jsou pro naše tělo ideální. Většina lidí se ale shoduje na tom, že proteiny, tedy bílkoviny, jsou nezbytnou živinou našeho jídelníčku. V tomto článku se podíváme na potraviny bohaté na bílkoviny.

Jaké jsou semínky bohaté na bílkoviny?

Mezi další semínka bohatá na bílkoviny, patří: lněná semínka (12% celkové hodnoty kalorií tvoří bílkoviny), slunečnicová semínka (na bílkoviny připadá 12% celkové kalorické hodnoty) a semínka šalvěje hispánské (chia) (na bílkoviny připadá 11% celkové kalorické hodnoty). Krůtí maso je podobné kuřecímu masu.

Související příspěvky: