Kdy byla egyptská pyramida zjištěna?

Obsah

Kdy byla egyptská pyramida zjištěna?

Kdy byla egyptská pyramida zjištěna?

Ve skutečnosti však bylo ve starověkém Egyptě zjištěno asi 140 pyramid. Za nejstarší egyptskou pyramidu je považována Džoserova pyramida, která byla postavena v Sakkaře, ve 27. století před naším letopočtem.

Kdo postavil pyramidu v Gíze?

Velká pyramida v Gíze je nejstarší ze sedmi divů světa a poslední aktuálně existující. Odhad počtu pracovníků, kteří pyramidy stavěli, se velmi liší. Předpokládá se však, že se na stavbě podílelo nejméně 100 000 lidí. Pyramidy v Gíze chrání Velkou sfingu, největší monolitní sochu na světě.

Jaké jsou pyramidy v Gíze?

Tři pyramidy v Gíze jsou vyrovnány přesně v souladu se souhvězdím Orion. Hvězdy Orionu jsou spojovány s Osirisem, bohem, který má podle egyptské mytologie na svědomí znovuzrození. Podle odhadů se Velká pyramida v Gíze skládá ze 2,3 milionů kamenných bloků, které váží od 2 do 30 tun. Některé dokonce váží přes 50 tun.

Kde jsou egyptské pyramidy?

Všechny egyptské pyramidy byly postaveny na západním břehu řeky Nil, který je v egyptské mytologii po západu slunce spojován s říší mrtvých. Staří Egypťané pohřbívali své ušlechtilé občany v pyramidách s pohřebními dary.

Související příspěvky: