Kolik kalorií obsahuje cukrová řepa?

Obsah

Kolik kalorií obsahuje cukrová řepa?

Kolik kalorií obsahuje cukrová řepa?

U cukrové řepy střední velikosti (asi 100 gramů) obsahuje 35 kalorií bez absolutního tuku, takže je ideálním produktem pro nízkotučné nebo nízkokalorické výživy. Navzdory tomu, že cukrová řepa obsahuje velké množství cukru (asi 6 gramů cukru), nevyvolává zdravotní potíže.

Jak se srovnají potraviny bohaté na železo?

Nedostatek železa srovnají některé potraviny, hlavně ty červené 1 Ovoce. Jednou skupinou potravin bohatých na železo je ovoce, a to i sušené. ... 2 Ořechy a semena. Další skupinou jsou ořechy a semena. V podstatě se dá říct, že se nedá sáhnout vedle v případě kterýchkoli druhů oříšků. 3 Zelenina. Podstatná je také zeleninová skupina. Zásoby železa má červená řepa, brokolice, mangold, chřest, celer, zelí, pórek nebo hlávkový salát, a také proslulý špenát (i s proslavenou chybou v ...

Co se týče cukrové řepy?

U cukrové řepy obsahuje asi 75% vody, zbytek tvoří (25%) suché látky, z nichž většina je sacharóza. Bez cukru část (asi 5%) jsou mísitelné látky (pektin, celulóza, popílek, proteiny), zbývající část je rozpustný nesacharosových (fruktóza, glukóza, dusík a dusík bez substance). Také, cukrová řepa obsahuje betanin, citrónová, šťavelová, a kol.

Související příspěvky: