Kde přetrvává spojení Austrálie a Antarktidy?

Obsah

Kde přetrvává spojení Austrálie a Antarktidy?

Kde přetrvává spojení Austrálie a Antarktidy?

V jižní Gondwaně přetrvává spojení Austrálie, Antarktidy a Jižní Ameriky. Ta nekomunikuje se severně položeným kontinentem – Severní Amerikou. Indie a Madagaskar jsou již samostatné (viz B).

Co je strojírenství v Austrálii?

Strojírenství je v Austrálii nejdůležitějším průmyslovým odvětvím. Středisky strojírenství se staly průmyslové oblasti jihovýchodu a hlavního města, kde se vyrábí bohatý sortiment. Dominuje výroba dopravních prostředků – automobilů (Adelaide, Geelong, Melbourne a Sydney).

Co je zemědělství Austrálie?

Hospodářství Austrálie 1 Průmysl. Austrálie je vyspělý průmyslově zemědělský stát, který patří k největším světovým výrobcům a vývozcům. 2 Zemědělství. Zemědělství je nejstarším odvětvím australského hospodářství, které až do 50. let 20. století zajišťovalo... 3 Doprava. Doprava má v Austrálii prvořadý význam a potýká se především s problémem velkých vzdáleností a... More ...

Jak se Austrálie podobá rozvojovým zemím?

V současné době patří Austrálie k hospodářsky nejvyspělejším zemím světa s vysokou životní úrovní obyvatel. Ačkoliv je státem s rozvinutou tržní ekonomikou, vyváží především nerostné suroviny a zemědělské produkty, které jen částečně zpracovává. Tím se podobá rozvojovým zemím.

Související příspěvky: