Jaké je krmení narozených štěňat?

Obsah

Jaké je krmení narozených štěňat?

Jaké je krmení narozených štěňat?

Péče a krmení narozených štěňat je úvazek na 100 % i pro fenu, která se většinou spolehlivě řídí svými instinkty. Budeme-li se ji snažit zastoupit, musíme se připravit na 24 hodinové služby, jako když máme uplakaného novorozence. Jenže psí novorozenec by měl první dny pít každé půl hodiny.

Jak rychle krmíme štěňata?

Jeho obsah živin vyhovuje pomale rostoucím savcům (to jsou i lidé), ale ne rychle se vyvíjejícím a rostoucím štěňatům, která pak trpí hlady (nižší obsah sušiny, nestravitelný kasein). Krmímealespoň každé 3 hodiny, ve dvou týdnech každé 4 hodiny, začátkem 3. týdne vynecháme noční krmení a koncem 3. týdne začínáme přikrmovat z misky.

Jaké jsou intervaly krmení štěňat?

Nespouští se reflexivně, a tak ho štěňata mají stále k dispozici jakmile dostanou hlad. Ze začátku pijí každé půl hodiny, ale postupně se intervaly mezi krmením prodlužují. Mlezivo má velký význam ve startu štěňat do dalšího života.

Proč je krmivo vhodné pro štěňata?

Krmíme zásadně mlékem určeným pro štěňata, ne kravským mlékem. Štěňata rostou velmi rychle a v průběhu několika dní zdvojnásobí svoji porodní hmotnost. S ohledem na tuto skutečnost vyžadují poměrně značné množství mateřského mléka nebo krmiva, které je může nahradit. Krmná náhražka by měla být koncentrovaným zdrojem energie a živin ...

Související příspěvky: