Jaké jsou ventilové rozvody motoru?

Obsah

Jaké jsou ventilové rozvody motoru?

Jaké jsou ventilové rozvody motoru?

Konvenční (mechanicky ovládané) ventilové rozvody mají pevně nastavené řízení, plnění a vyprazdňování pracovního prostoru motoru. Rozvodový diagram (časování ventilového rozvodu) se během chodu motoru nemění.

Jak se mění nastavení ventilového rozvodu?

Variabilní ventilové rozvody mění své nastavení, tj. otevírání a zavírání ventilů, v závislosti na změnách otáček motoru, jeho zatížení a případně dalších měřených veličinách. Podle měřených veličin řídicí jednotka motoru ovládá činnost ventilového rozvodu.

Co je elektromagnetický ventil?

Elektromagnetický ventil je elektricky aktivovaný ventil, který je obvykle používaný pro uzavírání průtoku vody, páry, vodních roztoků olejů nebo neutrálních plynů. V našem sortimentu nabízíme klasické dvoucestné verze, dle potřeby je možné dodání i složitějších řešení.

K čemu slouží elektromagnetické ventily?

Elektromagnetické ventily slouží pro uzavírání průtoku vody, páry, vodních roztoků, olejů nebo neutrálních plynů.Cílem jejich využití jsou zejména rozvody vody, topné a chladicí systémy nebo vzduchotechnika. Některé speciální typy elektromagnetických ventilů jsou určeny přímo pro vysokotlaká zařízení.Pracují tak, že bez napětí jsou uzavřeny nebo bez ...

Související příspěvky: