Kdo opěvuje slunečnice?

Obsah

Kdo opěvuje slunečnice?

Kdo opěvuje slunečnice?

Kdo opěvuje slunečnice miluje léto, světlo a život. Život je věčný kruh či spirála, a obojí představuje právě květ slunečnice. Spirála, jeden ze symbolů posvátné geometrie, je symbolem Slunce, ono zas dává sílu, vitalitu a energii všemu živému. Slunce je světlo a světlo je láska.

Jaké jsou barvy květů slunečnic?

Barva květů slunečnic se v dnešní době pohybuje od bílé až po sametově černou. Ke klasickému žlutému zbarvení přibyly nové odstíny, z nichž nejzajímavější je podle mě oranžový a červený. Květy neplní v době své zralosti jen okrasnou úlohu; často zažehnají hlad drobných pěvců, jako jsou sýkorky, brhlíci, zvonci, stehlíci a drozdovití.

Jak pěstovat slunečnice?

Slunečnice nejsou nijak náročné na pěstování. Daří se jim v každé zahradě s odpovídajícími podmínkami, mezi něž určitě patří propustná hlinitopísčitá půda dobře zásobená živinami a sluníčko. Semena vysévejte v polovině dubna přímo na záhon, mezi jednotlivými rostlinami nechte vzdálenost alespoň dvacet centimetrů.

Kdo je první květinou na naší planetě?

Možná právě slunečnice je první květinou zrozenou na naší planetě. Slunečnice roční může dorůst až do výše tří metrů a květ může mít v průměru až půl metru. Není divu, že je tato nádherná květina zasvěcena právě Slunci. Slunečnice pěstují už indiáni ve starověkém Mexiku, Peru a Severní Americe. Inkové uctívají slunečnici se zářivě žlutými květy ...

Související příspěvky: