Jak vznikla kultura Aztéků?

Obsah

Jak vznikla kultura Aztéků?

Jak vznikla kultura Aztéků?

Kultura Aztéků byla kombinací tradice starších mexických kultur a nových prvků, které měly sloužit především pro zachování celistvosti říše. Aztékové mnohé převzali z kultury Toltéků, kterou hluboce obdivovali.

Jaký je kodex Aztéků?

Nejznámějším takovým kodexem je pravděpodobně Florentský kodex, který sepsal františkánský mnich Bernardino de Sahagún s pomocí původních Aztéků, které naučil psát v jejich jazyce latinkou. Dalšími známými kodexy jsou kodexy Ríos nebo Mendoza, které byly vytvořeny Aztéky, nicméně za dozoru a cenzury španělských autorit.

Co je Mexická kultura?

Mexická kultura je produktem směsi původních zvyklostí a tradic se španělskou koloniální přítomností, která silně zasáhla ve všech oblastech života. Mexičané se v průběhu dějin neustále potýkali s definováním a podporou mexické identity.

Kde byli Aztékové založeni?

Aztékové byli národem předkolumbovského Mexika, který v roce 1325 založil svoje město Tenochtitlán na malém bažinatém ostrově na jezeře Texcoco. Vrcholného rozkvětu Aztécká říše dosáhla v 15. století, kdy si dokázala podmanit všechny své okolní kmenové státy. Střediskem Aztécké říše bylo město Tenochtitlán (dnes hlavní město Mexika Mexico City).

Související příspěvky: