Co je Baltské moře?

Obsah

Co je Baltské moře?

Co je Baltské moře?

Baltské moře (též Balt) je okrajové moře Atlantského oceánu, ohraničené Dánskem, Německem, Polskem, Litvou, Lotyšskem, Estonskem, Ruskem (včetně Kaliningradské oblasti ), Finskem a Švédskem . Moře zasahuje od 53° severní šířky k 66° severní šířky a od 10° východní délky k 30° východní délky.

Jak se mívá Baltské moře během turistické sezóny?

Baltské moře mívá v průběhu hlavní turistické sezóny okolo 20 stupňů. Nutno však podotknout, že se v posledních teplých letech i Baltské moře výrazně oteplilo. V červenci a srpnu je koupání na německých a polských plážích téměř jisté a voda je příjemná. V nejteplejších dnech pak stoupá teplota vody až ke středomořským 25 stupňům.

Co jsou polské pobřeží Baltského moře?

Polské pobřeží Baltského moře 1 Překrásný Gdaňsk. Gdaňsk je jedním z nejkrásnějších polských měst. Za pozornost stojí zejména zdejší historické jádro. 2 Lázeňské Sopoty. Sopoty jsou lázeňským městem a sídlem četných kulturních událostí a prestižních festivalů. 3 Svinoústí. Lázeňské městečko na hranicích Polska a Německa. Město protíná průliv Svina, který ho dělí na mnoha... More ...

Související příspěvky: