Co jsou brokovnice?

Obsah

Co jsou brokovnice?

Co jsou brokovnice?

Brokonice jsou lovecké nebo sportovní ruční palné zbraně střílející převážně hromadnou (brokovou) střelu, nebo jednotnou střelu (Slug). Brokovnice má jednu nebo více hlavní s hladkým vývrtem. Brokovnice bývá zpravidla dvouhlavňová (na dva náboje), s hlavněmi nad sebou (kozlice), nebo s hlavněmi vedle sebe (dvojka).

Jak se používají brokovnice při střelbě?

Brokovnice bývá zpravidla dvouhlavňová (na dva náboje), s hlavněmi nad sebou (kozlice), nebo s hlavněmi vedle sebe (dvojka). První zmiňované brokovnice je využívaná především při sportovní střelbě. Oba typy brokovnic lze využít při lovu drobné zvěře.

Co je to za brokovnici?

Tak při aktuální ceně cca 12Kč/ranu to zatím není "levná brokovnice". Trapky 28g jsou pořád někde mezi 5-7Kč podle odběru. To zas není tak strašný a na 99% sportovních disciplín to stačí.

Co jsou brokovnice samonabíjecí a dvojky?

Brokovnice jednoranné,kozlice a dvojky jsou zbraně kategorie „C“ a jsou prodejné jen s platným zbrojním průkazem. Brokovnice samonabíjecí jsou zbraně kategorie „B“ a jsou prodejné jen s platným zbrojním průkazem a nákupním povolením. Při zakoupení palné zbraně od nás dostanete ZDARMA poukaz na návštěvu střelnice ( 2 hod ).

Související příspěvky: