Jaký je náboženský význam Mrtvého moře?

Obsah

Jaký je náboženský význam Mrtvého moře?

Jaký je náboženský význam Mrtvého moře?

Historický a náboženský význam oblasti je daný i tím, že v jeskyni severozápadně od hladiny Mrtvého moře byly nalezeny prastaré Svitky od Mrtvého moře, které historikům pomohly vrhnout světlo na starověký judaismus. Podařilo se jim tak odhalit některé dosud neviděné podobnosti s raným křesťanstvím. Mrtvé moře je rovněž velkým lákadlem pro turisty.

Co je Mrtvé moře?

Mrtvé moře (hebrejsky יָם הַ‏‏מֶ‏ּ‏לַ‏ח ‎‎, jam ha-Melach, doslova „moře Soli;“ arabsky البحر الميت ‎‎; al-bahr al-Majit, doslova „Mrtvé moře“) je bezodtoké slané jezero, které se rozkládá mezi Izraelem na západě a Jordánskem na východě.

Kde je snímek Mrtvé moře?

Mrtvé moře Mrtvé moře Satelitní snímek Mrtvého moře. Satelitní snímek Mrtvého moře. Poloha Poloha Světadíl Asie Stát Izrael Izrael Jordánsko Jordánsko Palest ... 12 more rows ...

Proč je Mrtvé moře lákadlem pro turisty?

Mrtvé moře je rovněž velkým lákadlem pro turisty. V roce 2017 sem dorazila zhruba polovina z rekordního počtu 3,6 milionu turistů, kteří navštívili Izrael. Spolu s tím, jak Mrtvé moře vysychá, je však jeho okolí turismu stále méně nakloněné. Hladina vody prudce klesá, jak slunce jezero během let trvajícího sucha postupně vysouší.

Související příspěvky: