Kde byl trest smrti zrušen?

Obsah

Kde byl trest smrti zrušen?

Kde byl trest smrti zrušen?

Ke konci loňského roku byl naopak trest smrti za všechny trestné činy ve 142 zemích zrušen zákonem nebo v praxi. Například africká Burkina Faso přijala nový trestní zákoník, který trest smrti zrušil. Gambie či Malajsie vyhlásily oficiální moratorium na popravy. V americkém státě Washington byl trest smrti prohlášen za protiústavní.

Co je nejvyšší trest smrti?

Trest smrti. Trest smrti neboli nejvyšší trest, či také absolutní trest, je trest, který předpokládá usmrcení (neboli popravu) člověka odsouzeného za trestný čin, za který je dle platného trestního práva možné tento trest uložit (v dřívějších dobách byly takovéto trestné činy nazývány hrdelními zločiny ).

Kde se loni zavedl trest smrti?

Trest smrti ve světě stále ještě funguje. Kde se loni popravovalo nejvíce a kdo zavedl trest smrti nově? I v dnešní moderní době ještě stále v některých zemích existuje trest smrti, který je podle mnohých krutý a nelidský. Podle Amnesty International klesá počet vykonaných trestů smrti ve světě, loni to bylo o 31 procent.

Kde bylo vykonáno nejvíce trestů smrti?

I v dnešní moderní době ještě stále v některých zemích existuje trest smrti, který je podle mnohých krutý a nelidský. Podle Amnesty International klesá počet vykonaných trestů smrti ve světě, loni to bylo o 31 procent. Kde bylo vykonáno nejvíce těchto trestů?

Související příspěvky: