Co je hustota kyseliny olejové?

Obsah

Co je hustota kyseliny olejové?

Co je hustota kyseliny olejové?

Předpokládejte, že molekuly mají kulový tvar a že na mezery mezi nimi připadá 26 % z celkového objemu (tzv. těsné uspořádání). Hustota kyseliny olejové je ρ = 900 kg·m −3.

Co je hustota?

Další významy jsou uvedeny na stránce Hustota (rozcestník). Hustota představuje hodnotu dané veličiny vztažené k jednotkovému objemu (bývá také označována jako objemová hustota), jednotkovému obsahu plochy (pak se hovoří o plošné hustotě) nebo jednotkové délce (pak se hovoří o lineární hustotě).

Jaký je vztah hustoty a objemu?

Výpočet hustoty, objemu a hmotnosti 1 Pro výpočet platí vztah: hustota = hmotnost tělesa vydělíme objemem tělesa ρ = m/V. 2 Pokud je hmotnost m v kilogramech (kg) a objem V v metrech krychlových (m3), potom hustota ρ je v kilogramech na metr... 3 Pokud je hmotnost m v gramech (g) a objem V v centimetrech krychlových (cm3), potom hustota je v gramech na centimetr... More ...

Co je hustota hmotnosti?

Hustota, zřídka označovaná také "přesněji" jako hustota hmotnosti či zastarale měrná hmotnost, je fyzikální veličina, která vyjadřuje hmotnost objemové jednotky látky.

Související příspěvky: