Kde ležely Sodoma a Gomora?

Obsah

Kde ležely Sodoma a Gomora?

Kde ležely Sodoma a Gomora?

Z archeologických výzkumů známe pouze Jericho. Sodoma a Gomora ležely v téže oblasti při jižním cípu Mrtvého moře (viz Ves, 2001/5 ), ale je obtížné je přiřadit některému z pěti známých měst bronzové doby. V místě biblické katastrofy vzbuzují bázeň už samotné rysy zemského povrchu.

Kde se nacházela Sodoma a Gomora?

Archeologické naleziště Numeria by pak mělo být místem, kde se kdysi nacházela Gomora. Toto místo svým datováním nejlépe zapadá do období existence těchto dvou měst, ačkoliv někteří archeologové tvrdí, že místo i datování obou míst je zcela špatné a Sodoma a Gomora se nacházely úplně jinde.

Co je přesná poloha Sodomy a Gomory?

Ačkoliv je přesná poloha Sodomy a Gomory stále neznámá, někteří archeologové jsou přesvědčeni o tom, že se jedná o místa označovaná v dnešní době jako Bab edh-Dhra a Numeira, dvě archeologická naleziště nacházející se v těsné blízkosti.

Jak vzniklo zničení Sodomy a Gomory?

Příběh zničení Sodomy a Gomory je popsán ve Starém zákoně v knize Genesis, kapitola 19, kde je uvedeno, že Bůh odsoudil tato města ke zničení za zvrácenosti jejich obyvatel. Bůh pak seslal na Sodomu a Gomoru oheň a síru a zničil tato města spolu se všemi jejich obyvateli.

Související příspěvky: