Co je nová definice socialismu?

Obsah

Co je nová definice socialismu?

Co je nová definice socialismu?

Nová definice socialismu vychází z teorie podnikání a při jejím pochopení docházíme k nové dynamické definici socialismu, která tvrdí, že: Socialismus je institucionalizovaná agrese vůči svobodnému přivlastňování. Ve dvacátém století formulovali Mises a Hayek čtyři základní argumenty při zdůvodňování, o nemožnosti fungování socialismu.

Co je socialismus?

Socialismus (z latinského socialis, „družný, společenský“) je myšlenka a hnutí, které se snaží liberálně kapitalistický soukromovlastnický hospodářský a společenský řád nahradit systémem založeným na společném vlastnictví. Cílem socialismu je dosažení ideálů rovnosti, spravedlnosti a mezilidské solidarity cestou sociální reformy (tzv.

Proč je socialismus intelektuální omylem?

Socialismus je intelektuálním omylem, protože vládnoucí orgán, který má za úkol prostřednictvím nátlaku koordinovat společnost, není schopen získat informace nutné k tomu, aby jeho příkazy skutečně vedly ke koordinaci společnosti.

Proč hovořím o socialismu?

Když hovořím o socialismu, nedefinuji ho na základě toho, zda je vlastnictví výrobních prostředků v soukromých, nebo veřejných rukou. Tato definice je zastaralá.

Související příspěvky: