Co znamená konopná rostlina?

Obsah

Co znamená konopná rostlina?

Co znamená konopná rostlina?

Konopí, latinsky Cannabis, alias marihuana, tráva, ganja, bhang. Všechna tato jména označují stejnou rostlinu. Na celém světě po tisíce let vycházely rodiny společně sklízet v době zrání konopná pole, netušíce, že bude tato rostlina jednou vykázána z povrchu zemského.

Jak pěstovat konopí?

Pěstovat technické konopí není nic složitého, roste téměř samo. Navíc, pokud jej umístíte tak jako naši předkové mezi zeleninu, podpoří konopí její růst a ochrání ji před hmyzími škůdci, které odpuzuje. Konopí také čistí vzduch od škodlivin a svými kořeny provzdušňuje půdu. Sbírá se jak list, tak i květ a semena.

Co se děje v době zrání konopí?

Na celém světě po tisíce let vycházely rodiny společně sklízet v době zrání konopná pole, netušíce, že bude tato rostlina jednou vykázána z povrchu zemského. Posledního půl století státy nejenom že násilně odrazují občany od používání konopí, ale přijaly i politiku totálního vyhubení tohoto rostlinného druhu.

Jak pěstovat konopí seté?

Legálně lze pěstovat konopí seté (Cannabis sativa), které může dorůst až do výšky 5 metrů. Tato letnička vytváří silný vláknitý stonek, který rychle dřevnatí a slabě se větví. Typické jsou pro ni dlanitě složené listy s úzkými a dlouhými čepelemi a v porovnání s ostatními druhy méně listoví.

Související příspěvky: