Jak se měří teplota v dutině ústní?

Obsah

Jak se měří teplota v dutině ústní?

Jak se měří teplota v dutině ústní?

Pokud teplota stoupne nad 38°C, nejedná se již o zvýšenou teplotu, ale o horečku a tento stav již vyžaduje přijetí vhodných opatření (užívání antipyretik, dostatek tekutin, apod.) a sledování (měření) teploty každé 2 – 3 hodiny. Výše uvedené hodnoty platí pro měření teploty v dutině ústní (tedy, když si teploměr vložíte do pusy).

Kde je nejvyšší teplota pro infekční onemocnění?

Nejnižší teplotu má lidské tělo kolem třetí hodiny ranní a nejvyšší naopak kolem šesté hodiny večer. Horečka je jedním ze způsobů, jak se náš imunitní systém snaží bojovat s infekcí. Zvýšená teplota totiž zabíjí baktérie a další mikroorganizmy, které způsobují infekční onemocnění, což přispívá k urychlení léčby.

Co může být příčinou zvýšené teploty nebo horečky?

Příčinou zvýšené teploty nebo horečky mohou být například: 1 infekční onemocnění (angína, chřipka, plané neštovice nebo zápal plic) 2 revmatoidní artritida 3 nežádoucí účinky některých léků 4 nadměrné vystavování pokožky slunečnímu záření nebo spálení kůže sluncem 5 úpal v důsledku dlouhodobého pobytu v prostředí s vysokými teplotami (například pobyt v autě za horkého dne) nebo po... 6 dehydratace More ...

Související příspěvky: