Kde jsou další ropné státy?

Obsah

Kde jsou další ropné státy?

Kde jsou další ropné státy?

Bude mu umožněno využívat svá bohatá ropná ložiska a exportovat černé zlato. Tím se najednou ocitla země se čtvrtými nejbohatšími zásobami ropy na světovém trhu. Zde jsou další ropné státy (čísla z níže uvedeného seznamu pochází od analytika Barclays Michaela Cohena).

Jak se zvýšila produkce ropy v USA?

V roce 2018 se produkce ropy ve Spojených státech amerických zvýšila o 16 % a produkce zemního plynu o 12 %. Toto navýšení celkem představuje historický rekord v absolutním nárůstu produkce ropy a zemního plynu jediné země. Kromě USA vzrostla produkce zemního plynu i ropy také v Rusku, a to v důsledku rostoucí globální poptávky.

Kde jsou největší zásoby ropy na světě?

Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. Venezuela je vysoce závislá na ropě, že propad cen v minulém roku uvrhl zemi do katastrofy. Země nyní hledá spojence mimo OPEC, kteří by pomohli opět zvýšit ceny.

Kdo je největším dodavatelem ropy?

Seznam zemí s největšími zásobami ropy 1 Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. ... 2 Saúdská Arábie – 43,9 bilionů litrů (276 miliard barelů) Saúdové jsou považováni za krále ropného byznysu, přitom mají pouze druhé největší zásoby ropy na světě. 3 Kanada – 28,3 bilionů litrů (178 miliard barelů) Kanada je hlavním dodavatelem Spojených států, ropu také vyváží do Evropy. ...

Související příspěvky: