Kde se pěstují fazole?

Obsah

Kde se pěstují fazole?

Kde se pěstují fazole?

Potravina pochází se Střední a Jižní Ameriky, kde byla pěstována po tisíce let. V současné době představují fazole důležitý zdroj potravy pro lidi na celém světě. Existuje celá řada různých druhů fazolí, které se liší nejen barvou, ale také velikostí a obsahem živin. Nutriční složení se u jednotlivých druhů fazolí liší.

Proč fazole vyvolávat obtíže?

Shrnutí: Fazole mohou u konzumentů vyvolávat obtíže, jako např. nadýmání, existují však metody, které se využívají k prevenci vzniku těchto obtíží. Fazole jsou velice zdravý pokrm, patří k potravinám, které lze konzumovat i ve večerních hodinách.

Co se týče konzervovaných fazolí?

Nicméně, při používání konzervovaných fazolí (nedoporučujeme, jenom uvádíme jako příklad), namočením fazolí před přípravou nebo jejich důkladným povařením ve vroucí vodě, dochází ke snížení obsahu oligosacharidů až o 75% ( 19 ).

Co jsou fazole?

Co jsou fazole? Fazole představují druh luštěnin, jedná se o semena rostlin rodu Phaseolus ( 1 ). Potravina pochází se Střední a Jižní Ameriky, kde byla pěstována po tisíce let. V současné době představují fazole důležitý zdroj potravy pro lidi na celém světě.

Související příspěvky: