Jaký je zapotřebí 12V baterie?

Obsah

Jaký je zapotřebí 12V baterie?

Jaký je zapotřebí 12V baterie?

Všechny dnes vyráběné vozy mají 12 V. 6V autobaterie jsou vhodné do velmi starých aut např. Trabant nebo přímo do veteránů. Podobně je tomu i motocyklových autobaterií. Nákladní vozy využívají též 12 V baterie, ale je zapotřebí 2 ks, neboť soustava kamionů je 24 V. V kamionech je vždy nutné vyměnit obě baterie.

Co se týče nabíjení baterie?

To znamená, že před započetím nabíjení je dobré tyto články vybít a až poté začít nabíjet. Další vlastností je tzv. „samovybíjecí efekt“, pokud zařízení není delší dobu používáno např. v zimním období. Před opětovným používáním zařízení je vhodné baterii šetrně vybít a poté nechat plně nabít.

Co jsou nejpoužívanější baterie v elektronických zařízeních?

Nejprve si představme nejpoužívanější typy baterií v našich elektronických zařízeních, noteboocích, kamerách, vrtačkách apod. Mezi základní skupiny patří: NiCD, NiMH, Li-Ion, Li-Polymer baterie, olověné skupině článků bude věnován samostatný článek.

Proč je autobaterie vhodná pro benzínové motory?

Pokud však zvolíte baterii s výrazně nižší kapacitou, je pravděpodobné, že taková autobaterie bude pro Váš vůz slabá a její životnost velmi krátká. Udává se v A. Autobaterie se startovacím proudem do cca 550 A se používají většinou pro běžné benzínové motory.

Související příspěvky: