Co jsou netopýři zač?

Obsah

Co jsou netopýři zač?

Co jsou netopýři zač?

Co jsou netopýři zač? Netopýři jsou zajímaví a sympatičtí živočichové, kteří patří mezi savce. Létání jim umožňuje kožní blána napnutá mezi prodlouženými prsty předních končetin (kromě palce), záprstními kůstkami, boky těla, zadními končetinami a ocasem.

Co je netopýří křídlo posvátných draků?

Jeho podobnost s křídlem posvátných draků jim připravila naprosto opačnou pozici a netopýři jsou ve zdejších končinách považováni za posly štěstí. Jak jsem již zmínil, netopýří křídlo je zcela odlišné od známého křídla ptačího. A netopýrovi tedy poskytuje naprosto jiné možnosti v letu, než jaké mají ptáci.

Jak se živí netopýři?

Jak jsem se již výše zmínil, netopýři se živí převážně hmyzem – komáry, pakomáry, můrami, brouky..., ale známe ve světě i několik druhů netopýrů specializovaných na jinou potravu. Například někteří afričtí víkonosi loví žáby a obojživelníky, jiný druh netopýrů loví i drobné rybky, další sají květní nektar.

Proč narazíme na netopýry?

Ale není nic neobvyklého, když narazíme na jedince, zejména na zimovištích, spát v leže na břichu, především takové, kteří si pro zimní spánek vybrali hluboké skalní spáry. Ale vraťme se k zavěšeným netopýrům.

Související příspěvky: