Proč jsou červené fazole zdravé?

Obsah

Proč jsou červené fazole zdravé?

Proč jsou červené fazole zdravé?

Červené fazole jsou bohaté na vlákninu a antioxidanty a jsou považovány za zdravou plodinu. To ovšem v případě, že jsou uvařené po dobu nejméně deseti minut. Kdybychom je jedli syrové, pak by toxin fytohemaglutinin, který obsahují, mohl mít ničivé účinky na žaludek a na střeva a měli bychom příznaky podobající se otravě jídlem.

Proč jsou fazolky zdravé?

Fazolové lusky jsou jednou z nejzdravějších zelenin, které do svého jídelníčku můžete zařadit, a navíc se s nimi skvěle hubne. Zkuste naši dietu na tři dny a buďte fit dříve, než se zase vrátí teplé počasí. Zelené fazolky jsou nízkokalorickou potravinou.

Jak odstranit Zralé syrové fazole?

Zralé syrové fazole (i lusky) jsou mírně jedovaté. Vařením se však jejich toxické látky zcela rozloží. Sušené fazole před kuchyňskou úpravou namočte nejméně na 12 hodin do studené vody. Potom je slijte a odkryté vařte mírným varem do měkka, třeba se snítkou saturejky, majoránkou nebo mořskou řasou (wakame či kombu).

Co jsou zelené fazolové lusky?

Zelené fazolové lusky obsahují vitamín K, který napomáhá regeneraci a hojení ran. Zvyšuje také vstřebávání vápníku čímž prospívá kostem a kloubům.

Související příspěvky: