Co lze sjednat s zaměstnancem?

Obsah

Co lze sjednat s zaměstnancem?

Co lze sjednat s zaměstnancem?

V praxi tak lze se zaměstnancem sjednat nejen konkrétní pracovní úkoly či agendu, ale také pracovní podmínky, např. stanovit směny i konkrétní pracovní dobu, ať už v plném rozsahu, či alespoň v rozsahu přiměřeném potřebám pracovních týmů.

Proč jsou zaměstnanci považováni za stravné na služební cestě podle zákoníku práce?

b) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů (dále jen „ZDP“), neboť jsou považovány za stravování na pracovišti. 1. Příspěvek nelze uplatnit v daňových nákladech, pokud zaměstnanci vznikl nárok na stravné na služební cestě podle zákoníku práce. 2.

Může zaměstnavatel poskytovat stravenky všem zaměstnancům?

Stravenky všem! Stanoví-li zaměstnavatel v rámci dohody o práci z domova i pracovní směny, resp. pracovní dobu zaměstnance, a tato stanovená pracovní doba bude delší než 3 hodiny, pak může i těmto zaměstnancům nadále poskytovat stravenky se všemi příslušnými daňovými výhodami.

Jaká je doba stravenky pro zaměstnance?

Stanoví-li zaměstnavatel v rámci dohody o práci z domova i pracovní směny, resp. pracovní dobu zaměstnance, a tato stanovená pracovní doba bude delší než 3 hodiny, pak může i těmto zaměstnancům nadále poskytovat stravenky se všemi příslušnými daňovými výhodami. Barbora Pavlíková pracuje v marketingovém oddělení společnosti Sodexo Benefity.

Související příspěvky: