Proč jsou fazole prospěšné?

Obsah

Proč jsou fazole prospěšné?

Proč jsou fazole prospěšné?

Fazole představují také významný zdroj vlákniny a rostlinných bílkovin. Ve výsledku s jedná o zdroj jak rostlinných bílkovin, tak dalších tělu prospěšných látek. Souhrnně lze říci, že se jedná o potravinu s velkým množstvím zdraví prospěšných účinků, přesto však u některých pacientů mohou vzniknout problémy ve spojitosti s její konzumací.

Co jsou fazole?

Co jsou fazole? Fazole představují druh luštěnin, jedná se o semena rostlin rodu Phaseolus ( 1 ). Potravina pochází se Střední a Jižní Ameriky, kde byla pěstována po tisíce let. V současné době představují fazole důležitý zdroj potravy pro lidi na celém světě.

Kde se pěstují fazole?

Potravina pochází se Střední a Jižní Ameriky, kde byla pěstována po tisíce let. V současné době představují fazole důležitý zdroj potravy pro lidi na celém světě. Existuje celá řada různých druhů fazolí, které se liší nejen barvou, ale také velikostí a obsahem živin. Nutriční složení se u jednotlivých druhů fazolí liší.

Co způsobuje požití fazolí rodu Fava?

U těchto pacientů způsobuje požití fazolí rodu Fava stav zvaný favismus. Favismus může vést ke vzniku anémie díky tomu, že dochází k poškození červených krvinek ( 15, 16, 17 ).

Související příspěvky: