Jak připravit hovězí steak?

Obsah

Jak připravit hovězí steak?

Jak připravit hovězí steak?

Na chutný a křehký hovězí steak už nemusíte chodit jen do restaurace. Zvládnete si ho připravit i sami doma. A nezabere vám to déle než deset minut. Prozradíme vám, v čem tkví tajemství přípravy toho nejlepšího steaku krok za krokem. Naprostým základem pro lahodný steak je kvalitní kus masa.

Jaké jsou nejlepší steaky z masa?

Nejlepší jsou steaky z masa, které je prorostlé tukem. Ten vypadá jako jemné bílé mramorování mezi červenými svalovými vlákny. Při tepelné úpravě tento tuk povolí, rozpustí se a udělá maso šťavnatější a taky chutnější. Ne nadarmo se říká, že tuk je nositelem chuti. Ani sebelepší maso vám ale nebude nic platné, pokud nebudete mít kvalitní pánev.

Jak vybrat hovězí maso na steak?

Jak vybrat hovězí maso na steak 1 Rozhoduje stáří masa. Po porážce se v mase začnou odehrávat enzymatické rozkladné procesy. Ty mají za následek mnoho... 2 Masná plemena. Možná se teď ptáte, zda všechny ty rady o masných plemenech a mladých býčcích, o kterých jste už někde... 3 Tloušťka masa. I když v obchodě objevíte správné maso, ještě nemáte vyhráno. Podívejte se, jak je... More ...

Jak sehnat steakové maso z Česka?

Vyhlášené je maso z Argentiny a Uruguaye, sehnat se ale dá už i kvalitní steakové maso z Česka. Abyste měli jistotu, že hotový steak nebude vysušený a tuhý jak podrážka, chtějte vždy maso vyzrálé neboli stařené.

Související příspěvky: