Jak se vyvinout rakovina močového měchýře?

Obsah

Jak se vyvinout rakovina močového měchýře?

Jak se vyvinout rakovina močového měchýře?

Rakovina močového měchýře se však může vyvinout až 10 – 25 let po expozici nebezpečným chemikáliím. To znamená, že jsou stále ještě diagnostikovány nové a nové případy, které vznikly v souvislosti s expozicí chemikálii před mnoha lety.

Jaké je léčba rakoviny močového měchýře?

Léčba povrchové rakoviny močového měchýře je relativně jednoduchá a často pacienta plně vyléčí. Pokud se ale nádor rozšíří do nebo skrz svalové vrstvy stěny měchýře, je léčba až k úplnému vyléčení méně pravděpodobná, ale často alespoň zpomalí postup onkologického onemocnění.

Jaké jsou příznaky karcinomu močového měchýře?

Níže se podíváme na nejčastější příznaky karcinomu močového měchýře. Ve většině případů je prvním projevem rakoviny močového měchýře přítomnost krve v moči, takzvaná hematurie. Hematurie, která je způsobena časnými stadii tumoru, je většinou nebolestivá. Pokud objevíte krev ve své moči, vždy byste měli navštívit lékaře.

Nejvíce rakovin močového měchýře?

Nejvíce rakovin močového měchýře se objevuje u lidí ve věku nad 50 let. Je jen velmi vzácné, že by se tento typ rakoviny vyvinul u lidí mladších 40 let. V Čechách je průměrný věk pacienta s karcinomem močového měchýře 65 let. Kouření. Rakovina močového měchýře se čtyřikrát častěji vyskytuje u kuřáků než u lidí, kteří nekouří.

Související příspěvky: