Jaké jsou rozdíly v USB-B 3.0?

Obsah

Jaké jsou rozdíly v USB-B 3.0?

Jaké jsou rozdíly v USB-B 3.0?

Je zcela běžné, že budete mít k dispozici 6 a více zcela rozdílných USB kabelů, které na jedné straně budou mít USB-A či USB-C a na straně druhé některý z dalších konektorů. USB-B 3.0 je výše uvedená varianta pro SuperSpeed a jsou zde v zásadě odděleny data a napájení.

Jak napájet USB 2.0?

Značení standardů USB 2.0, USB 3.0, USB 3.1 a Thunderbolt 3. Dle DisplayPort a schopnosti napájet. Zapnuto/Vypnuto. USB 2.0. 480 Mbit/s. USB 3.0. USB 3.1, generace 1. 5 Gbit/s. USB 3.1.

Co je USB konektor?

USB (Universal Serial Bus) konektor se od svého vzniku v roce 1995 stal nedílným prvkem všech počítačů a v dnešní době jej používáme denně. USB konektory se staly běžnou součástí našich životů. Neumíme si bez něj představit připojení všemožných externích zařízení k počítači či dobíjení mobilních telefonů, USB porty jsou dnes prakticky všude.

Jak se setkáváme s konektory USB?

S konektory USB se setkáváme dnes a denně. Hlavně jejich malé varianty (micro-USB a nově univerzální USB-C) jsou dnes naprostým standardem mezi mobilními telefony. Orientace mezi jednotlivými standardy není jednoduchá, přesto je dobré o nich alespoň něco málo vědět.

Související příspěvky: